Mladen Bojović (©MN Press)
Mladen Bojović (©MN Press)

Iskusni tandem Bojović - Todorović presudio crveno-belima na Banjici

pet. 17.02.23. | 21:12

Ribnica upisala 11. pobedu u Superligi Srbije

Uspešno korača Ribnica ove sezone po domaćim stazama. Kraljevčani su večeras na Banjici stigli do 11. pobede u Superligi, pa se trenutno sa skorom 11-5 nalaze na trećoj poziciji iza odbojkaša Vojvodine i Partizana.

Pred njima je večeras položila oružje Crvena zvezda posle četiri odigrana seta - 3:1 (25:23, 21:25, 25:17, 25:23). Crveno-beli su na domaćem terenu uspeli da izbore izjednačenje nakon izgubljenog prvog čina, ali to nije poremetilo protivnika koji se u naredna dva bolje snašao.

Ribnicu je predvodio iskusni tandem Ivan Todorović - Mladen Bojović. Njih dvojica su preuzeli odgovornost i na svojim leđima izneli ekipu do pobede. Bojović je sa korekcije osvojio 24 poena, uz 59 odsto uspešnosti u napadu (37-22). Todorović je učestvovao sa 18 poena, od toga 15 iz napada, jedan blok i dva asa.

Aleksandar Stefanović je sjajno ispratio vodeće igrače, skupio je 13 poena, uz odlične procente u napadu 14-12 (86 odsto).

"Posle ovako teške utakmice, moram prvo da čestitam mojim igračima na strpljivosti i na odlično odrađenom poslu. Čak i u momentima kada nije išlo, mi smo se držali naših dogovora i to je na kraju rezultiralo pobedom", rekao je trener Ribnice Milan Simojlović za sajt lige. "Takođe, čestitam i ekipi Crvene zvezde koja je pružila fantastičan otpor večeras. Mislim da smo mi na uzlaznoj putanji što se tiče forme. Posle malo slabije partije u Staroj Pazovi, pokazali smo da je Ribnica ozbiljna ekipa".

U ekipi Crvene zvezde izdvojio se korektor Dušan Nikolić, koji je upisao 17 poena (32-14, 44 odsto). Pratili su ga primači servisa - Lazar Koprivica i Lazar Marinović sa po 11 poena. Aleksandar Okolić je zabeležio devet.

Crveno-beli su posle ovog poraza na šestoj poziciji sa skorom 9-7.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

17. kolo

Crvena zvezda - Ribnica 1:3

Subota

17.00: Partizan - Takovo

18.30: Novi Sad - Mladi radnik

19.00: Karađorđe - Radnički Kragujevac

19.00: Spartak Ljig - Jedinstvo Stara Pazova

Nedelja

18.00: Vojvodina - Spartak Subotica



tagovi

OK RibnicaOK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara